C.V.

Ik ben een levensgenieter met een expressieve, hartstochtelijke, enthousiaste, warme, hartelijke, kritische persoonlijkheid. Vroeger hield ik erg van dansen, liep in zigeunerkleding en werd ik gekenmerkt als ‘flamboyant.’ Toch ben ik hooggevoelig, naar binnen gericht en een einzelgänger; ik ga mijn eigen weg. In de middenperiode noemde de krant mij: ‘een vrouw met ballen.’ Het leven is niet zuinig op mij geweest; het had mij veel te leren. Tegenwoordig ben ik: ‘een intense zachte vrouw met verborgen schoonheid.’

Mijn bijnaam is Oeroem (Oermoeder)
Ik ben alleenstaande moeder van vier kinderen, vier aangetrouwde kinderen en acht kleinkinderen.

Opleidingen:
1965 – 1967: Esteticienne.
Tweejarige opleiding als schoonheidsspecialiste A en B met hoofd en lichaamsmassage, dermatologie, make up en manicure; waarna gewerkt bij Coryse Salome in de Spuistraat van Den Haag en eigen salon in Voorburg.

1968 – 1970: Lerares handvaardigheid.
Tweejarige opleiding waarna begonnen met les geven op scholen en in diverse clubhuizen voor kinderen en volwassenen.

1970 – 1980: Diverse creatieve bijscholingscursussen.
Fotografie, film, muziek met optredens, zijdeschilderen, etsen, schrijven, glas en sieraden maken.

1980 – 1982: Intuitieve Ontwikkeling.
Vierjarige spirituele opleiding bij de academie in Utrecht waarvan ik er twee heb gedaan.

1982 – 1998: Optredens met mijn gedichten, muziek met eigen band in diverse theaters.bv Branouil.

1998 – 2004: Gekozen tot eerste nachtburgemeester van Den Haag waarna ik zes jaren veel gedaan heb om Den Haag leuker te maken naar aanleiding van mijn verkiezingsprogramma in de vier elementen waarin: de grachten open, bootjes erin, eerste rookvrije cafe, skatebanen in het Zuiderpark, eerste Wall of Fame, bilateraal stappen met bevolking, burgemeester en wethouders naar andere steden, schrijven van de Nachtkrant…..

2002 -2006: Gastvrouw in diverse theaters zoals Circustheater, Theater aan het Spui voor bedrijven zoals o.a. Ernst&Young.

Al voordat ik kinderen had was ik bezig met kunst maken maar toen mijn vier kinderen groot werden ben ik begonnen met het maken van mijn eigen kunst in 14 technieken die ik steeds vaker ging exposeren en presenteren in mijn eigen Galerie Atelier. 

Door de jaren heen heb ik diverse galerien gehad.
1. 1998 – 2004: Galerie Atelier Clingendael
Mijn galerie atelier in Clingendael in Wassenaar/Den Haag.
Zes Jarig project in een oude voetbalkantine die omgetoverd was tot een paradijs waar iedereen les kwam nemen, de galerie bezichtigen en mee kon doen aan de jaarlijkse festivals: zomer: Binnenstebuitelen. Winter: winterklanken.

2. 2004 – 2006: Galerie Atelier Yolande Weerdenburg.
Tweejarig project in de Nieuwe Molstraat, centrum van Den Haag.

3. 2006 – 2020: Yolande Centre d’ Art Sanssat.
14 Jarig kunstproject in een Monumentaal erfgoed in de Auvergne in Frankrijk met mijn museum, galerie, atelier, beeldentuinen, weekretraites en workshops en chambre d’hotes met gastenverblijven.

4. 2021 – Heden: Mijn Galerie Atelier.
KUNSTHUIS in Scheveningen.