Yolande Centre d’ Art Sanssat en De Droomtuinen

Yolande Centre d 'Art Sanssat

Yolande Centre d ‘Art Sanssat

De magische kracht van Kunst, Natuur en Cultuur: een ZEN formule
Midden in het groene hart van Frankrijk staat het Monumentale erfgoed dat mensen bij elkaar brengt die houden van kunst, cultuur en natuur.

Kunst
In de galerieën is de kunst te bezichtigen van beeldend kunstenares Yolande Weerdenburg die in 12 technieken werkt.
Buiten, in de door haar ontworpen en aangelegde Droomtuinen, staan haar sculpturen.

Le petit prince: Chambre d’ Hotes
Gasten zijn hier altijd welkom als chambre d’ hotes gasten.

Alle kamers hebben goede bedden en als onze gast kunt U gebruik maken van alles wat het vakantiecentrum biedt zoals terrassen met ligstoelen en kussens, zwembad, jacuzzi, (vooraf reserveren en tegen betaling) kinderspeeltuin, vuurplaats, danszaal, bibliotheek, kapel en de gemeenschappelijke kamer met haardvuur, muziekinstrumenten en een filmhoek.

Gite Le petit prince is in voorbereiding. Voor 5 personen. 1 zit/slaapkamer met een tweepersoons bed, 1 slaapkamers met een tweepersoons bed, 1 slaapkamer met een eenpersoons bed, kastruimte, scherm, keuken, hal, eigen ingang. Te huur vanaf 2 tot 28 nachten. 150 euro per nacht. 995,- per week. Op de foto links.

Chambre et Table d’Hotes 
De chambre d’hôtes heeft kamers vanaf 80 euro per nacht (eenpersoons) en 95 en 120 euro per nacht (tweepersoons) en 130 euro driepersons. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Het is mogelijk om tereserveren voor een diner.

Rondleidingen
Af en toe komt er een bus met mensen die een rondleiding nemen door de galerie en de Droomtuinen maar meestal zijn het enkele kleine groepjes bezoekers die het kunstparadijs rustig willen bekijken en door de tuinen wandelen.
Rondleidingen door de galerie, het atelier en de Droomtuinen zijn mogelijk na afspraak. 1 a 2 uur: 5 euro p.p.
met Monumentale Hospice: 3 uur 7,50 euro p.p.
Het is mogelijk dat U na afloop een kopje thee gebruikt in de theetuin.

Optreden op de trappen van Yolande Centre d’ Art Sanssat

Cultuur
Op de podia in de tuinen en op de trappen vóór het kasteel worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd.

Kunstlessen
Het is mogelijk om schilder, beeldhouw, dans of schrijflessen te volgen. 30 euro.p. voor 3 uur.
Inclusief materiaal. Exclusief steen.

Schilderles

Schilderles

Yolande Centre d’ Art Sanssat bestaat 12 jaar

Yolande Weerdenburg in De Droomtuinen in Frankrijk

Yolande Centre d’ Art Sanssat met de Droomtuinen en le petit prince bestaan 12 jaar…

Frankrijk
Midden in het groene hart van Frankrijk staat dit Monumentale erfgoed wat ooit gebouwd is als Hospice St.Marie en nu alweer zo lang een bijna zelfde functie heeft door mensen bij zichzelf te brengen met behulp van kunst, cultuur en natuur. In de galerieën hangen mijn schilderijen en buiten, in de door mij ontworpen en aangelegde Droomtuinen, staan mijn bronzen sculpturen.

Het monumentale centrum
Coaches en ik geven hier holistische retraite weken op basis van Lichaam, Geest en Atelier. Daarbij staat het centrum altijd open voor chambre d’ hotes gasten die logeren in de kamers van le petit prince. Regelmatig rijden er bussen voor met mensen die graag een rondleiding willen door het huis, de galerie en de Droomtuinen. Op de podia in de tuinen en op de trappen vóór het kasteel organiseer ik culturele activiteiten. Een prachtige formule op een meer dan bijzondere locatie.

Nederland
In de winter werk ik in mijn atelier in Scheveningen, vlak bij zee. Daar geef ik exposities en kunstlessen.

De Droomtuinen van Yolande Centre d' Art Sanssat

De Droomtuinen van Yolande Centre d’ Art Sanssat

Brons met geblazen glas

Kunstenares Yolande Weerdenburg werkt in verschillende technieken.

Yolande combineert brons met geblazen glas en natuursteen. In haar olieverf en acrylschilderijen en in haar keramiek werkt zij met puimsteen, parelmoer en bladgoud. Weerdenburg is internationaal kunstenaar en werkt in Nederland en in Frankrijk.

In Nederland heeft zij haar atelier vlak aan de zee op Scheveningen waar zij kunstlessen en exposities geeft.

Yolande Centre d’ art Sanssat met de droomtuinen en le petit prince.

In Frankrijk heeft zij de afgelopen twaalf jaren haar kunstcentrum gebouwd onder de naam Yolande Centre d’ Art Sanssat. Zij geeft hier rondleidingen aan bezoekers door haar galerie, museum, atelier en door de Droomtuinen die de kunstenares zelf heeft ontworpen en gebouwd in de vier elementen. De droomtuinen zijn uitgegroeid tot een biotoop met vijvers, fonteinen en watervallen. Op de terrassen en tussen de vele planten en bloemen staan haar sculpturen. In het centrum zijn verschillende galerien waaronder de kindergalerie met vrolijke olieverfschilderijtjes en aquarellen. In de winkel worden grafische litho’s, kaarten, boeken en c.d’s verkocht, gemaakt door de kunstenares.

Ieder jaar worden er holistische week retraites gehouden op basis van lichaam, geest en atelier onder begeleiding van bewustwordings coaches. Het doel is om terug te keren naar jezelf met behulp van Kunst, Cultuur en Natuur.

Le petit prince

Het centrum staat in de zomermaanden open voor chambre et table d’hotes gasten die houden van kunst, cultuur en natuur.

Yolande Weerdenburg. Brons